fbpx

Konijnenkoekjes maken: eenvoudige zandkoekjes in konijnenvormpjes

eenvoudige zandkoekjes konijnenkoekjes

Wat doe je op een vrije dag of op een regenachtige zondag? Ideaal om koekjes te bakken. En natuurlijk maken we ze hier op Binkies in een konijnenvorm!

Heel gemakkelijk om te maken en leuk om samen met de kids te doen. Je kan ze nadien naar eigen inspiratie versieren, bijvoorbeeld met hagelslag, suikersnoepjes, glazuur of bijvoorbeeld in chocolade doppen.

Wat heb je nodig voor deze konijnenkoekjes?

Ingrediënten

80 gr boter op kamertemperatuur
10 gr vanillesuiker
50 gr bloemsuiker
snuifje zout
125 gr bloem

Overige benodigdheden

Een weegschaal uiteraard, een grote kom, konijnenvormpjes, bakplaats en bakpapier en een deegrol

Hoe maak je de zandkoekjes?

zandkoekjes konijnenvormpjesDeze zandkoekjes maken zijn echt heel eenvoudig te maken. Doe alle ingrediënten zoals hierboven genoemd in een kom en kneed lang en stevig zodat je een vaste massa hebt. Wikkel daarna je deeg in plasticfolie en leg een kwartier tot een half uurtje in de koelkast.

Verwarm intussen je oven voor op 180 graden.

Haal het deeg uit de ijskast en rol het uit tot ongeveer een halve centimeter. Gebruik voldoende bloem op je werkblad zodat het deeg niet teveel kleeft.

Met de koekjesvorm steek je daarna de konijntjes uit en je legt ze op een bakplaat met bakvel.

Bak ze gedurende 20 minuten op 180 graden. Hou ze wel een beetje in de gaten, de tijd kan wat afhankelijk zijn van oven tot oven.

 

Decoreer ze daarna naar eigen inspiratie!

Schrijf je in op de wachtlijst Wij zullen je informeren zodra het product op voorraad is. Laat hieronder een geldige e-mail adres achter.